Artrose

Bij artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen in een gewricht achteruit: het wordt dunner, zachter en gaat verkalken. Dit proces kan in alle gewrichten van het lichaam voorkomen, maar komt voornamelijk voor in de nek, onderrug, heupen, knieën en handen. Artrose uit zich vaak door (pijnlijke) verstijvingen van het aangedane gewricht, startpijn- en stijfheid na een periode van rust. Verandering van de lichaamshouding komt ook voor doordat botten vergroeien ten opzichte van elkaar.

Artrose en fysiotherapie

Bij artrose is het erg belangrijk om goed te blijven bewegen en de gewrichten te belasten. Als je inactief bent, neemt de artrose vaak toe (“Rust roest”). Fysiotherapie bij artrose is daarom voornamelijk gericht op oefentherapie. Zo komen gewrichten in de best mogelijke conditie en kunnen de pijnklachten zo veel mogelijk afnemen.

Vergoeding:

Met een verwijzing artrose van de knie of heup worden 12 behandelingen fysiotherapie betaald uit de basisverzekering per 12 maanden. Waar nodig kunt u daarna doorgaan op uw aanvullende verzekering. (Zorgverzekeraars “Zorg en zekerheid” en “De Friesland” vergoeden artrose niet uit de aanvullende verzekering).

Wat zijn uw specifieke klachten?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvend advies op 040-2574486