COPD

COPD is een progressieve ziekte; deze is niet te genezen en wordt langzaam erger. In onze praktijk worden longpatiënten geadviseerd om meer te bewegen. Een gespecialiseerde fysiotherapeut heeft de deskundigheid in huis om COPD patiënten daarbij te helpen. Ons doel is zorgen dat men beter met de klachten om kan gaan maar ook beter te informeren over het ziektebeeld.

We begeleiden patiënten om inspannings- en uithoudingsvermogen te verbeteren maar er is ook aandacht voor krachtopbouw. Ademhalingstechnieken zijn uiteraard belangrijk. Alle benodigde meetinstrumenten zoals saturatie- en bloeddrukmeter zijn aanwezig in de praktijk.

Hoe ziet het beweegprogramma COPD eruit?

In een individuele intake wordt eerst de ernst van de COPD in kaart gebracht met behulp van verschillende testen en vragenlijsten. In overleg worden de behandeldoelen vastgesteld en u krijgt uitleg over de inhoud van het beweegprogramma COPD. Gedurende het traject wordt er tussentijds, maar ook aan het einde, een hertest uitgevoerd. Zo worden prestaties en vorderingen beter aangeven. Het geheel van de bevindingen wordt, met uw toestemming, aan de huisarts en betreffende specialist doorgegeven.

De COPD- gespecialiseerde fysiotherapeuten van ART-health Fysiotherapie zijn aangesloten bij het Zorgnetwerk Midden Brabant.

COPC is een specialiteit van:

Wat zijn uw specifieke klachten?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvend advies op 040-2574486