Dwarsleasie

Een dwarslaesie is een onderbreking van het ruggenmerg waardoor zenuwen bekneld of beschadigd kunnen zijn. Oorzaken van een dwarslaesie zijn onder andere een trauma, vasculaire ziektes, tumoren of ontstekingen. Bij een incomplete dwarslaesie is er sprake van een onderbreking van de zenuw, er is dan nog wel informatieverwerking van de hersenen naar het lichaam mogelijk. Dit zorgt er voor dat bepaalde spieren nog wel of gedeeltelijk werken. Het geheel of gedeeltelijk gebruiken van de benen is in dat geval nog mogelijk.

Bij een complete dwarslaesie is het gebruik van de benen helaas niet meer mogelijk. Hoe de revalidatie eruit ziet is afhankelijk van de hoogte en de grote van de beschadiging van de zenuw in het ruggenmerg. Hoe hoger de beschadiging, hoe meer uitvalsverschijnselen.

Samen stellen we een behandelplan op. Bij het behandelplan houden we rekening met uw persoonlijke doelen en klachten. De behandeling kan thuis of bij ons op de praktijk plaatsvinden. Onze fysiotherapeut zal samen met u werken aan het opbouwen van conditie, uithoudingsvermogen, kracht en de aangedane spieren zullen worden gemobiliseerd.

Wij zijn aangesloten bij NAH fysionet Zuidoost Brabant, een regionaal netwerk gericht op behandeling van patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Wat zijn uw specifieke klachten?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvend advies op 040-2574486