Tinnitus (oorsuizen)
Wat is Tinnitus?
Maar liefst 1 op de tien Nederlanders zegt last te hebben van tinnitus of oorsuizen. Met deze klacht hoor je geluiden welke verschillen in sterkte en variëren van een piep, suis of fluittoon tot gebrom en gebonk en dat alles zonder externe geluidsbron. Het geluid kan constant aanwezig zijn maar ook komen en gaan of veranderen van volume.
Er zijn verschillende verklaringsmodellen voor het ontstaan van tinnitus. Je kunt daarbij denken aan gehoorbeschadiging, overprikkeling of hyperreactie van het zenuwstelsel, somatische of somato-sensorische tinnitus.
Bij deze laatste vorm van tinnitus blijkt uit onderzoek, dat in veel gevallen, de tinnitus kan worden beïnvloed door de positie en functie van het hoofd, de kaak en of de nek (wervels). Dit geldt ook voor een (te) hoge spierspanning in het gelaat, kauwstelsel of de hals-,nek- en schouderspieren
Onze gespecialiseerde manueeltherapeut, Ali Karadag, onderzoekt de nek, de kaken, de schouderregio en onderrug om mogelijke ‘triggerpoints’ op te sporen. Deze kunnen bij manuele mobilisatie de tinnitus doen veranderen. Als genoemde reactie structureel optreedt, is het aannemelijk dat mobilisaties van betreffende structuren het beeld van tinnitus veranderen. Tijdens de behandeling krijgt u inzicht in genoemde verklaring en welke stappen u zelf kan ondernemen om de klachten te verminderen. Daarnaast kan een aanpassing in uw houding en specifieke oefeningen tot verlichting leiden. Na 3 behandelingen zult u ervaren of de behandeling bij u aanslaat waarop in overleg met u het vervolg wordt afgestemd. Als er na 3 behandelingen geen veranderingen ontstaan in de tinnitus, dan stopt het traject en krijgt u advies over mogelijke andere opties.
Wat zijn uw specifieke klachten?
Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvend advies op 040-2574486