MEDICAL TAPING EINDHOVEN

Bij ART-health kunt u  terecht voor Medical taping, onze praktijk in Eindhoven stadsdeel Strijp heeft 2 gespecialiseerde Medical taping therapeuten.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Het toepassingengebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals ter voorkoming van klachten of blessures

Voor verdere informatie, zie: www.fysiotape.nl

Vergoeding. Medical taping  maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie, wel dient u zelf de tape te betalen. Deze kunt u bij ons kopen.